Трик кој секогаш успева: Направете го ова и вашата баклава ќе биде совршена

Ако сакате вашата баклава да биде мека, додека ја подготвувате има мал и лесен трик.

Пред печењето прелијте ја со малку врело масло.

Потоа испечете и ќе се топи во уста.

Предлог рецепт: Посна баклава со ореви и гриз

Најубавата баклава, многу практична за послужување…

СОСТОЈКИ:
500 гр тенки кори

СОСТОЈКИ ЗА ФИЛ:
300 гр мелени ореви
4 полни лажици пченичен гриз
100 мл масло
100 мл вода
2 кесички ванилин шеќер, 4 лажици шеќер

СОСТОЈКИ ЗА ПРЕМАЧКУВАЊЕ:
150 гр маргарин (ако постите земете посен)
50 мл масло

СОСТОЈКИ ЗА СИРУП:
500 мл вода
350 гр шеќер
1 лимон




Коментари

[fbcomments]