Категории

Трикови како да ја одберете највкусната лубеница

Ако сакате да ја одберете најдобрата лубеница, имајте ги на ум овие правила

1.Голема е но не е премногу тешка
2.Слушате звук на пукање кога ја стегате
3.Звучи шупливо кога чукате по неа
4.Нема посекотини или пукнатини по површината

5.Парчето стебло кое виси од неа не е суво
6.Од едната страна има шолтеникава боја на земја
7.Кората е сјајна
8.Потемните и посветлите пруги се гледаат јасно

Прегледи:
67
Објавено на:
27.07.2020