Категории

Труд вреден 25 години – Човек во својот двор создал „мала Италија“

Патуваше од Велс во Италија и назад за да ги претвори спомените во акција и што на крајот го доби беше навистина нереално. Волшебната „Мала Италија“ е создадена во текот на 25 години од покојниот Марк Борн со неговата сопруга Муриел веднаш до нивната колиба. 

Колекцијата од спомените на Марк од патувањето во Италија. Минијатурите се изработени од бетон, жица и секојдневни предмети како кофа или автомобилска гума. Во „Мала Италија“ можете да видите минијатурни реплики на Кривата кула во Пиза, Дуомо и други. Но, величествената колекција беше делумно уништена поради повлекувањето на земјата и бујната вегетација.

Џонатан Па, градинар кој помага во реконструкцијата на конструкцијата, ги сподели своите впечатоци за моменталната состојба
„Секој пат кога ќе дојдам тука, гледам нешто друго што ме шокира. Извлекувате малку бршлен, се вртите и има уште еден“ – рече тој. Во тек е реконструкција на малата Италија, а од потенцијалните посетители се бара да не пристапуваат кон објектот додека не завршат работите на него.

 

Прегледи:
380
Објавено на:
18.06.2021