Категории

Ценете ги малите нешта – Најчесто тие не се толку мали колку што мислиме

Понекогаш треба едноставно да одмориме од животот и да уживаме во малите нешта кои не опкружуваат

Понекогаш стануваме толку заглавени во трката со животот што забораваме дека не мораме постојано да бидеме зафатени. Не мораме постојано да го проверуваме емаилот и да брзаме да ја одработиме следната задача.

Треба да се потсетиме себеси дека е потполно во ред да запреме и земеме здив, дека е важно да не брзаме и да одмориме. Да го исклучиме мобилниот телефон и да уживаме играјќи карти. Да разговараме со другите за нешто невообичаено, за вселената и природата наместо за работата и желбите кои посакуваме да ни се остварат.

Понекогаш треба едноставно да одмориме од животот и да уживаме во малите нешта кои не опкружуваат, затоа што всушност тие не се толку мали колку што мислиме.

Прегледи:
129
Објавено на:
03.07.2020