Категории

ЦРНА МЕСЕЧИНА ВО ФЕВРУАРИ – Донесува нови почетоци и значајни промени во вашиот живот

Младата Месечина во Јарец ќе го осветли небото на 1 февруари во знакот на Водолија и ќе ни донесе нови можности и сознанија – вртиме нова страница во книгата на животот. Оваа млада Месечина ја нарекуваат и Црна Месечина, според астролошката гледна точка претставува одличен период за планирање на иднината и зајакнување на самодовербата.

Доколку си поставите намери, започнете проект или се обидувате да внесете повеќе енергија во вашиот живот, вибрациите на младата месечина насочени кон обнова се сметаат за најповолна фаза во месецот за тоа. Бидејќи оваа млада месечина се одвива во напредниот знак Водолија, време е да се отстранат сите илузии, блокади и пречки. Наместо тоа, да ги поставиме нашите животи на успех!

Една од задолжителните работи за време на младата месечина е да излезете од зоната на удобност и да создадете некои нови правила за себе. Енергијата на Водолијата не прави бунтовници, ја прифаќаме нашата автентичност и стануваме свесни за некои карактеристики кои не прават свои, а ние сме ги потиснале. Периодот е поволен и за семејни односи.

Сонцето и Месечината ги здружуваат силите со Сатурн за време на новата Месечина, што им дава дополнителна сила на нашите цели надвор од границите на навиката. Оваа лунарна врска ја зајакнува нашата решителност, охрабрувајќи нè да се ослободиме од општествените очекувања и да прифатиме попрогресивен начин на работа.

Оваа млада месечина е во согласност со датумот на лунарната, кинеската Нова година, која започнува на 1 февруари и ја објавува годината на водениот тигар во кинескиот зодијак. Во 2022 година, енергијата на Тигарот ќе се однесува на големи промени, повеќе забава и добредојде во нови авантури. Идеално време е да се одвоиме од старото и да го повикаме новото, додека градиме темели кои се повеќе во склад со она што стануваме. Младата месечина ни носи голем потенцијал за радикални промени кои можат позитивно да влијаат на целиот ваш живот.

Време е да ги испитаме недостатоците во нашите лични догми и да бидеме подготвени да ги промениме нашите навики. Оваа нова месечина е неверојатна можност да се скршат негативните обрасци и да се започне одново. Енергијата на Водолијата не принудува да изградиме подобар свет, но за да ја промениме иднината, мора да бидеме подготвени да излеземе од нашата комфорна зона и да ја промениме сегашноста. Одлично време е да запишете сè што чувствувате дека ве спречува да бидете автентични, за да можете да го расчистите вашиот пат кон растот.

Единствената напнатост од овој аспект е дека ќе треба да работиме на работи за кои мислевме дека се далеку зад нас. Меркур е сè уште ретрограден за време на оваа нова Месечина, што сугерира дека нашите умови сè уште би можеле да се фокусираат на минатото. Не дозволувајте минатите грешки или стравови да ве прогонуваат, туку искористете ја оваа лунарна енергија за да се фокусирате на нешто ново.

Прегледи:
378
Објавено на:
25.01.2022