Категории

Црно бели фотографии трансформирани во боја, од изградбата на најголемите светски обележја

Ова се едни од најзначајните светски обележја, во времето на нивната конструкција и изградба. Тоа се одвивало во време кога не постоеле фотографии во боја, но сепак се документирани во црно бело фотографии и благодарение на денешната технологија, може да видиме како изгледале тие во боја.

Ајфеловата Кула, Париз јули 1888

colorized-photos-historical-landmarks-construction-9colorized-photos-historical-landmarks-construction-10

Браната Хувер, САД 1935

colorized-photos-historical-landmarks-construction-15colorized-photos-historical-landmarks-construction-16

Статуата на Слободата, во работилница, Париз 1882 

colorized-photos-historical-landmarks-construction-3colorized-photos-historical-landmarks-construction-4

Мостот Голден Гејт, САД 1934

colorized-photos-historical-landmarks-construction-17colorized-photos-historical-landmarks-construction-18

Нелсонов столб, Лондон април 1844

colorized-photos-historical-landmarks-construction-1colorized-photos-historical-landmarks-construction-2

Базиликата Сакр-Кер, Париз 1880-ти

colorized-photos-historical-landmarks-construction-5colorized-photos-historical-landmarks-construction-6

Планината Рашмор, САД, 31 Мај 1932

colorized-photos-historical-landmarks-construction-13colorized-photos-historical-landmarks-construction-14

Тауер Бриџ, Лондон 1889

colorized-photos-historical-landmarks-construction-7colorized-photos-historical-landmarks-construction-8

Стоунхенџ, Англија 1920

colorized-photos-historical-landmarks-construction-11colorized-photos-historical-landmarks-construction-12

Таџ Махал, Индија 1942

colorized-photos-historical-landmarks-construction-19colorized-photos-historical-landmarks-construction-20