Категории

Турски фотограф ја доловува убавината на детските очи што сјаат како скапоцени камења (ГАЛЕРИЈА)

Абдулах Ајдемир, фотограф по потекло од Истанбул, верува дека целиот универзум може да се скрие во очите на децата.

Тој прави слики што можат веднаш да ве хипнотизираат со прекрасен изглед на деца што ги среќава на улиците. Неговите портрети ја доловуваат нереалната убавина на неговите мали модели и не можеме да ги тргнеме погледите од неговите неверојатни фотографии.

Ние бевме маѓепсани од проектот на Абдулах и ве покануваме да прошетате по улиците на Истанбул, каде што тој ги прави повеќето свои фотографии. Истовремено ви прикажуваме дел од неговата галерија.