Твојот стрес доаѓа од начинот на кој ги гледаш нештата, а не од тоа каков е твојот живот

Запомни, голем дел од твојот стрес доаѓа од начинот на кој одговараш, а не од тоа каков е твојот живот. 

Запомни, голем дел од твојот стрес доаѓа од начинот на кој одговараш, а не од тоа каков е твојот живот.
Приспособи го твоето однесување. Промени го начинот на кој ги гледаш нештата.

Труди се секогаш да го гледаш позитивно на нештата, труди се да го извлекуваш најдоброто од секоја ситуација.

Искористи ги сите можности за да пораснеш. Ослободи се од стресот и грижата, понекогаш се е многу подобро од тоа колку што претпоставуваш.
Коментари

[fbcomments]