Категории

Убави искази за соновите

„Секој голем сон започнува со сонувач. Секогаш сети се дека во себеси ги имаш силата, трпението и страста да ги допреш ѕвездите и да го промениш светот“  

Harriet Tubman

„Сонот не станува реалност низ магија; потребни се пот, детерминираност и напорна работа.“

Colin Powell

 

„Сите наши сништа можат да се остварат, ако јја имаме храброста да си следиме“   

Walt Disney

 

„Чувајте си ги сништата. Животот без сништа е птица со скршени крилја која не може да лета.“   

Langston Hughes

 

„Иднината им припаѓа на оние кои веруваат во убавината на нивните сништа“

Eleanor Roosevelt

 

„Да, јас сум сонувач. Сонувач е оној кој може да си го најде патот низ светлината на месечината, а неговата казна е тоа што ќе ја види зората пред остатокот од светот.“

Oscar Wilde

Прегледи:
309
Категории:
Уметност · Хуманост
Објавено на:
18.05.2020