Категории

Убавината на жената претставена во хиперреалистични слики на Серге Маршеников

Уметничката рака на Серге Маршеников стои зад овие деликатни масло насликани портрети кои ја слават убавината на жената.

Користејќи хиперреалистични методи, а истовремено вистински портретирајќи ја убавината на жената Маршеников сосема легитимно е еден од најдобрите имиња во светот на уметноста. Како успешен современ сликар, тој својата инспирација ја црпи од техники кои потекнуваат од руската уметност во 19-от век.

Рускиот уметник создава од кога памети за себе. Бил потикнат од својата мајка да ја развива својата уметничка страна, го посветува неговиот живот на сликарството. Неговите дела го привлекоа вниманието на целиот свет, а биле изложеи во Русија, Англика, Данска, Франција па се до Јапонија.

Слика со посебен шарм, од кои тешко да го одвоите погледот, умешно ја истакнува убавината на жената, преставувајќи ја како боженствено битие.