Училишен експеримент докажува колку е важно да ги научиме децата да ги мијат рацете

Сезоната на вируси е во полн ек. Деновиве особено се потенцира епидемијата на жолтица, па затоа е од особено значење да им се објасни на децата колку е важно редовно да ги мијат своите раце. Токму за таа це, направен е овој експеримент врз парчиња леб кој докажува дека чистите раце се пресудни во заштитата од многу вируси. 

Видете ја разликата како растат бактериите на лебот кој е фатен со нечисти раце, додека оној кој е фатен со чисти раце останува непроменет.
Коментари

[fbcomments]