Категории

Украдената исчезната слика на Ван Гог пронајдена во торба на Икеа!

Сликата насловена „The Parsonage garden at Nuenen in Spring“ на уметникот Винсент ван Гог од 1884 година беше украдена од холандски музеј пред три години.

По долгогодишното пребарување, уметнички детектив конечно успеал да ја пронајде во стара навлака за перница и превртена во торба од Икеа.

Во музејот сите се посебно среќни што делото конечно си се врати на своето место и дека истата е во добра состојба.

Прегледи:
57
Објавено на:
13.09.2023