Категории

Украсување на ѕидовите со чинии – Нов хит тренд кој изгледа феноменално

И знаете, ова не е новина, овој вид на декорација го применувале уште нашите баби, е денес е поворно популарен.  Јасно е дека декорацијата на нашиот дом, вклучувајќи ги и надворешните и внатрешните sидови, на одразува нас, нашите желби и потреби.

Исто така, зависи од вас да го изберете морето на идеи. Дали ќе ги украсите sидовите со уметнички дела, украсни полици со мали предмети, вертикални садници или вашитеsидови ќе бидат покриени со книги, зависи од вашиот животен стил. И кога зборуваме за декорација на ѕидови, мора да споменеме нешто што сигурно не сте го виделе неодамна во вашата околина – чинии на ѕидовите.

И не станува збор за мода или некој модерен изум – така нашите баби ги украсувале sидовите за да го збогатат просторот, и во моментов тоа е популарен начин за украсување на sидовите во Шпанија. И тука нема правила или граници. Овие украси може да се прилагодат на секоја приказна за дизајн. И можете да играте со големина, бои и текстура.

Ако веќе имате минималистички амбиент, закачете неколку чинии, прецизно наредени во неутрална боја.
Тие едноставно висат на ѕидот. Овој вид декорација можете да го купите, кој веќе има закачалки за закачување на ѕид, и можете да го направите сами во секое време. Доволно е да залепите закачалка на задниот дел од чинијата и да почекате да се исуши и зацврсти лепилото.

Прегледи:
53
Објавено на:
23.08.2021