Уметник преку илустрации им дава поинаква слика на местата низ Италија! #ИнстаСреќа

Италијанецот Pietro Cataudella на инстаграм познат како @citylivesketch успева со своите цртежи да ги претстави локациите, најчесто, низ Италија во поинакво светло.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pietro Cataudella (@citylivesketch) on

Сирена како седи на фонтата Piazza De Ferrari во Џенова, жирафа низ старите градски ѕидини, Кулата од Пиза претставена како векна леб. Некои ќе ве насмеат, некои ја истакнуваат убавината на местата,но едно е сигрно – ќе ве воодушеват.

Креативниот начин на кој успева да ги вклопи во просторот своите цртежи и талентот да ги создаде е за пофалба. Преку неговиот профил ги гледаме најпознаите туристички места во Италија од друга перспектива, но и многу други места низ Европа „се мета“ на негвите цртежи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pietro Cataudella (@citylivesketch) on

 
Коментари

[fbcomments]