Категории

Уметник со помош на Ајфон и природата ги оживува познатите цртани јунаци! (ФОТО)

Како и многу други фотографи, Франсоа Дурлен наоѓа инспирација во секојдневниот живот. Меѓутоа, она што е особено ингтересно се неговите комбинации на природата, архитектурата и други предмети од секојдневието, со познатите цртани ликови.

Во неговата серија од фотографии, SmARTphone, Дурлен го користи својот ајфон за беспрекорно прецизно да ги намести популарните ликови во реални животни ситуации.