Категории

Уметник со помош на шминка се „преправа“ во разни птици

Овој уметник во текот на карантинот ја развил својата љубов кон цртањето птици, а за подобро да ја промовира својата уметност тој започна да се претвора себеси во нив со помош на гардероба и шминка.

Со цел да ги промовира птиците што гицрта, британскиот уметник Пол Харфлит започна да „нежно ги референцира“ во серија „модни ревии“. Тој започна да се прикажува себеси во изглед на таа птица.
Од април 2020 година, уметникот Пол Харфлит црта птици. Поради карантинот, тој се одлучи за оваа активност, тој исто така почна и да црта и птици по нарачка. Тој ги печати сите птици што ги црта а за подобро да ги промовира, тој започна да се „преправа“ себеси така што ќе изгледа како нив.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pansy Project (@thepansyproject)

За таа цел тој користи гардероба и шминка.
Неговите смешни прикази станаа дел од проектот познат како ‘Птиците можат да летаат’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pansy Project (@thepansyproject)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pansy Project (@thepansyproject)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pansy Project (@thepansyproject)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pansy Project (@thepansyproject)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pansy Project (@thepansyproject)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pansy Project (@thepansyproject)

Прегледи:
335
Објавено на:
07.02.2021