Категории

Уметник создава реалистични портрети на Дизни принцезите, какви што не сте ги виделе досега

Abigail Diaz е млада уметничка од Филипините. Таа сама го усовршила нејзиниот талент за уметност, а како што може да забележиме таа е навистина талентирана. Нејзино, засега, највпечаливо дело се релистичните портрети на Дизни принцезите, кои на секого оставаат силен впечаток со живоста која се гледа во нивните очи.

АРИЕЛ, Малата сирена

ПЕПЕЛАШКА, Пепелашка

 

No matter how your heart is grieving, if you keep on believing. The dream that you wish will come true ? My continuation of Disney Princesses series. I mixed the design of old and new version of Cinderella, so don’t expect her wearing a choker ☺️ I hope you like it! ✨ I’m planning on drawing Cinderella with her dress because I really love the design of the 2015 version! ❤️ Mulan will be next! PSDs, Step-by-step, brushes available on my patreon! http://patreon.com/serafleur Link is in my bio ❤️ ——————– #fanart #cinderella #cinderellaart #art #artph #disney #disneyprincess #drawing #digitalpainting #portrait #digitaldrawing #photoshop #princess #illustration #artoftheday #instaart #instagood #instadaily #cartoon #digitalartwork #instaartwork #artwork #serafleur

A photo posted by Abigail Diaz (@serafleur.art) on

СЕЈЛОР МУН, Sailor Moon

МУЛАН, Мулан

АЛИСА, Алиса во земјата на чудата

АУРОРА, Заспаната убавица

 

Reposting my art ?

A photo posted by Abigail Diaz (@serafleur.art) on

ЕЛЗА, Замрзнатото кралство

Прегледи:
113
Објавено на:
12.09.2016