Категории

Уникатни фотографии од уморни пчели кои се во длабок сон во цвеќето со полен

Бидејќи пчелите се оние кои го поминуваат најзафатениот живот напорно обидувајќи се да соберат полен за нивните корпи, многу брзо ползат во цвеќињата и се случува да заспијат. Тие спијат завиткани внатре со полен во влакнестите абдомени покрај ливчињата на цвеќето.

Повеќето од машките пчели остануваат надвор во текот на ноќите како големи групи. Главната цел на ова е да се оплоди женка за да се замени со женка која е пред умирање или стареење на кралицата. Женските пчели во кошницата се одговорни за грижата за кралицата. Тие поминуваат напорен живот, зуејќи секојдневно. Имаат суштински дел во опрашувањето и потрагата по храна. Тие работат заедно со колегите инсекти. И, исто така, треба да ги почитуваме и заштитиме овие пчели кои ја прават најголемата работа на светот. Целиот екосистем на светот би пропаднал без нив.

Затоа, обидете се да уживате во глетката на пчела што спие, ако забележите една! И, исто така, не заборавајте да им посакате добра ноќ!

Прегледи:
682
Објавено на:
30.09.2020