Категории

Универзумот слуша – Секој изговорен збор ја отсликува вашата иднина

Луиз Хеј, еден од најпознатите мотивациски говорници и автор на книги за самопомош, постојано им кажува на своите придружници и на луѓето ширум светот дека сè во животот зависи од мислите.

„Кога ќе создадеме мир, хармонија и рамнотежа во нашите умови, ќе ги најдеме во нашите животи. рече Луиз Хеј.

Нејзиниот став беше дека всушност целиот наш живот е производ на нашите мисли. Често размислуваме негативно, песимистички, критички кон себе и не разбираме колку тоа всушност влијае на нас и на нашата иднина.

„Секоја мисла што ја мислиме, секој збор што го кажуваме, ја создава нашата иднина. Универзумот ги слуша нашите мисли, мисли дека тоа го сакаме, ги прифаќа и ни го враќа како искуство, реалност. Ако го прифатите фактот дека секој пат кога мисли нешто и секој збор што ќе го кажеш всушност ја одразува твојата иднина. Додека подготвуваш вечера или правиш нешто друго, вие сте креаторите на вашиот живот“.

Затоа е важно постојано да работиме на нашиот оптимизам, позитивен дух и енергија, да ги развиваме и применуваме во нашите животи. Од нашите мисли зависи каква иднина не чека – како што објасни Луиза Хеј.

Се разбира, можете да го промените тоа сега ако почнете да практикувате позитивни верувања, добри мисли и да работите на тоа да се сакате себеси искрено. Луиза Хеј смислила различни алатки и техники, како 5-минутна медитација, кажување афирмации, но и претворање на негативните верувања во позитивни.

Денеска започнете со позитивен став кон работата, тоа секако ќе ви се исплати на повеќе полиња од животот.

Прегледи:
278
Објавено на:
19.05.2022