Категории

Универзумот ви помага – ако сакате да бидете успешни, универзумот ќе ви помогне

„Кога сакате нешто, целиот Универзум ќе направи заговор за да го добие“. Тој објасни дека се зависи од енергијата или вибрациите што ги емитуваме кога ја поставуваме нашата намера.

Познатиот писател Пауло Коелјо напиша бројни книги кои пренесоа различни насоки за личен развој на луѓето и ја разбудија свеста и радоста во нив, а една од омилените и најчитаните книги е „Алхемичарот“. Во тој дел Коелјо напиша реченица што одекна во светот и ги охрабри многумина да станат свесни за моќта што ја поседуваат – „Кога сакате нешто, целиот Универзум ќе направи заговор за да го добие“. Тој објасни дека с everything зависи од енергијата или вибрациите што ги емитуваме кога ја поставуваме нашата намера.

Во едно од интервјуата, Коелјо истакна дека оваа реченица е производ на неговото лично животно искуство.
„Овие зборови доаѓаат од она што го доживеав во мојот живот, а тоа е – кога навистина сакав нешто, го добив“. Тој објасни дека она што го добиваме во нашите животи зависи исклучиво од начинот на кој размислуваме и што проектираме. Ако проектираме негативно, сосема е можно да го добиеме.

“Се е негативно или позитивно. Универзумот не мисли дека знаете дека го имате овој супер свесен ум кој понекогаш привлекува трагедија, привлекува лоши работи затоа што сакате да бидете жртва. Да се ​​биде жртва значи да се оправдуваш себеси за неуспесите и многуте фрустрации во животот ”  кажа Коелјо. Кога се сомневаме во себе, ние сме песимисти и постојано развиваме негативна низа на настани, Универзумот забележува дека зрачиме со негативност и мисли дека тоа го правиме свесно, дека го сакаме, затоа негативното ни се враќа.

„Универзумот ви помага – ако сакате да бидете успешни, универзумот ќе ви помогне“. – рече Коелјо во интервју за Опра Винфри. Затоа, размислете позитивно за вашите соништа, желби, планови, верувајте дека со емого можете да постигнете, испратете позитивни вибрации во Универзумот и тие ќе се вратат кај вас.

Прегледи:
262
Објавено на:
13.10.2021