Категории

Успехот не се достигнува преку ноќ – Но со секој нов ден сте се поблиску

За раст е потребно време. Да се биде успешен, треба време. Да бидете најдобрата верзија на себеси што можете да бидете е животно патување што не може да се направи преку ноќ. Наместо да видите дека патот да ги постигнете целите е уште долг, да си дозволите да погледнете наназад и да видите колку сте тргнале напред. ⠀Лесно е да се цени вашата успешна приказна, но вистионскиот внатрешен мир доаѓа од тоа да се цените себеси кога сè уште напредувате. Запомнете дека сè уште сте достојни за љубов и ценење иако сте дело кое сеуште е во усовршување. На цветот му треба време да цвета, и на вам исто така.

Прегледи:
42
Објавено на:
25.06.2021