Категории

Утре ќе се одржи Маршот за чист воздух во Скопје

Утре, со почеток од 17 часот, пред Министерството за животна средина, ќе се одржи еколошки протест – маршот за чист воздух во организација на „Петоци за иднината Скопје“.

„Претходните денови, во организацијата на маршот се приклучија сите најголеми еколошки движења во Македонија: „О2 иницијатива“, „Скопје смог апарм“, „Не биди ѓубре“, „Го сакам Водно“, „Движење за чист воздух“, „Екогерила“, „Билка“, „Битола сака чист воздух“ и многу други. Ова претставува историско обединување на зелените движења кај нас зад заедничка кауза, која е сумирана во хаштагот #ЗеленаРеволуција, под кој го организираме маршот“, велат организаторите.

Ова се нивните барања кон Владата: