Категории

Утрински ритуал со чија помош ќе внесете добра енергија во вашиот живот

Првата работа на која треба да размислите кога ќе станете наутро е – како да го започнете денот среќно и ефикасно. Тајната е во еден ритуал – посветете се. Во денешниот зафатен свет полн со стрес, неопходно е да се посветиме себеси, нашата енергија, здравје и мотивација.

Наутро денот е познат, па кога наутро одвојувате време за себе, тоа може да ви го сврти целиот ден и да донесе позитивни околности, добра енергија и среќа. Ви откриваме 3 утрински ритуали кои ќе ви го променат животот на подобро. Ќе ви помогне да бидете потрпеливи, порасположени, поконцентрирани во текот на денот, а тоа позитивно ќе се одрази на вашите односи, здравје и развој на кариерата. Не станувајте „на левата нога“, туку правете ги следните 3 чекори секое утро:

1. Запишете ги вашите соништа веднаш откако ќе се разбудите
Само пишувај што ќе ти текне, без филтер, макар и да е глупост (бесплатно пишување). Запишете ги сите мисли или идеи што ви лебдат во умот за да се чувствувате подобро и олеснето. Напишете 10 до 15 реченици кои почнуваат со „Јас сум“ (на пр. сакан, среќен, успешен, задоволен…)

2. По првиот чекор, време е да се посветите на вашето тело. пуштете ја омилената музика и танцувајте
Направете три поздрави до Сонцето. Истегнете се и движете се на кој било начин со кој се чувствувате удобно. Направете неколку склекови и скокање додека не почувствувате топлина во телото.

3. Кога ќе завршите со активирање на телото за нов ден, време е да и се посветите на душата
Седете во тишина три до пет минути и само гледајте го вашиот здив. Изберете водена медитација или медитирајте на кој било начин што ви одговара. Можете да започнете со минута релаксација, а потоа да набљудувате како се чувствувате.

Како да започнете да ја применувате оваа магична утринска рутина?

Важно е да сфатите дека овој ритуал во 3 чекори ќе ве исполни со енергија за цел ден. Ако ви е тешко да одвоите време наутро, размислете да си легнете порано навечер (само 15 или 20 минути порано може да направи разлика). Подгответе ги работите за рутината претходниот ден (прилагодете ја подлогата за јога, подгответе моливи и тетратка за соништа и сл.) Бидете нежни со себе и започнете со најмалку пет минути секое утро, а во наредните денови набљудувајте како оваа утринска сесија има влијание врз вас. Не заборавајте да се посветите!

Прегледи:
212
Објавено на:
06.11.2021