Вака изгледа Холандија кога ќе расцветаат 7 милиони лалиња истовремено

Во 2015 Chanel Cartell и Stevo Dirnberger одлучиле да му кажат збогум на нивниот удобен живот во Јужна Африка и да започнат авантура низ светот. 

Имаат посетено над 40 земји, а номадското дуо своите патувања ги споделува на блогот How Far From Home. Едно од нивните неодамнешни искуства е сезоната на лалињата во Холандија. Тие цветаат во средината на април секоја година, а полињата преполни со нив се нереално прекрасна глетка.

Тие ја доловиле нивната убавина со овие неверојатни фотографии, каде има над 7 милиони светови, од речиси 1.500 различни видови. Навистина, овие полиња обоени во најразличи бои маѓепсуваат.

 

 
Коментари

коментари