Вака изгледа вистинската среќа прикажана низ фотографии

„Насмевката е заразна“ е мотото на авторот, дизајнер и директор на галерија Bruce Velick што се труди да го пренесе во неговиот проект  Joy! Photographs of Life’s Happiest Moments.

Во оваа книга со фотографии тој преку секојдневни сцени сака да ја престави суштината на среќата и да ја наведе публиката да сфати дека токму едноставните нешта ја кријат вистинската радост.
Различни локации, времиња, личности…во најразлични состојби пренесуваат една заразна насмевка.

ITALY. Milan. Wedding. 1994.

West germany. Berlin. 1963. Christmas time. Two brothers meet after being separated by the wall.

IRAQ. 1956. Gypsies dancing in a camp near Catesiphon.

FRANCE. Val de Marne. Ivry-sur-Seine. Hospice.

New York City. Harlem district. 110th street.
Festival for the police.

FRANCE. Paris. Gaston.

USA. 1950’s. Children laughing and dancing.
Коментари

[fbcomments]