Категории

Вака треба да изгледа вашиот појадок: 3 намирници за почеток на денот!

Овошјето е најпопуларниот избор на дури 51% од испитаниците при една анализа, млечни производи консумираат 41%, додека овесни снегулки или мусли со ладно млеко се изјасниле дека појадуваат 33% од испитаниците.

Иако лебот и пекарските производи се сметаат за извор на непотребни калории, дури 32% од испитаниците го започнуваат денот со таков вид на оброк. Најинтересно е тоа што 26% од испитаниците признале дека за појадок консумираат само кафе, додека останатите 74% одат на работа и ги извршуваат своите обврски без кофеинска помош.

„Наместо ограничување во исхраната и избегнување на омилената храна, дебелеењето може да се спречи ако го слушаме својот организам, давајќи му предност на квалитетот пред квантитетот.