Ваква магија не сте виделе досега – летото е период кога светулките ги осветлуваат шумите во Јапонија

Доколку не сте виделе доволно од магијата на Јапонија, еве уште еден надреален момент. 

fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-5-640x425

Секое лето, во шумите во Јапонија е сезоната на светулки кои летајќи во големи групи ги осветлуваат темните шуми. Ова е голем предизвик за фотографите, бидејќи не е лесно и бара многу трпение да се улови на камера вистинскиот момент, а воедно да се истакне добро нивната светлина.

fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-4a-640x849  fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-6-640x428 fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-8-640x425 fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-10 fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-14-640x428 fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-15-640x430 fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-16-640x391 fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-18-640x423 fireflies-long-exposure-photography-2016-japan-19-640x427
Коментари

коментари