Категории

Вакво нешто не сте виделе – Музичар свири на пијано од лубеница

Францускиот музичар Мезерг кога оди да купи инструмент, тоа го прави во маркер затоа што свири на инструмент направен од парчиња лубеница, диња или парчиња киви..

Музичарот Мезерг освен што сака да јаде лубеница, сака и да ја употребува како инструмент.

Францускиот уметник на уредот Playtronic може да прикачи до 16 парчиња овошје.Секое парче поддржува звук кој настанува при допирање.
Овој музичар привлекува внимание со својот невообичаени начин на создавање музика. Тој исто така може да свири повеќе инструменти истовремено.
Неодамна издаде и албум под името 32 Tracks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MEZERG (@mezerg)