Категории

Вашата приказна може да има среќен крај дури и ако имала лош почеток

Можеби, животот нема никаква врска со присуството на среќа. Можеби, вистинското значење на животот е во врска со прифаќањето. 

Почнувам да сфаќам како навистина значи да се биде жив. Колку повеќе приказни сум имал, толку поинтензивно чувствувам дека светот околу мене се врти како и овој голем универзум е преполн со безброј можности. ⠀

Можам да имам среќен крај во приказна која има лош почеток или обратно. Да имам нови почетоци со други имиња. Оние ветени збогувања можеби повторно ќе ме пресретнат на патот. Оние интензивни емоции и неописливи чувства, и моментите измеѓу. Сето тоа е возможно повторно.

Можеби, животот нема никаква врска со присуството на среќа. Можеби, вистинското значење на животот е во врска со прифаќањето. ⠀

Прегледи:
481
Објавено на:
03.06.2021