Категории

Вашата сродна душа ќе ве сака и кога сте на дното и кога блескате

Таму постои некој што ќе направи љубовта да се чувствува како најлесната работа на светот. Таму постои некој некој што ќе го прифати секој дел од вас. Ако не верувате во ништо друго, ве молам верувајте ми кога ќе ви кажам дека личноста што е наменета за вас ќе ја држи секоја ваша верзија – онаа која сте биле и онаа во која се развивате. Тие нема да го толерираат само вашиот раст, нема да ги слушаат само вашите соништа. Тие ќе растат со вас и својата иднина ќе ја вткаат во вашата.

Нашите сродни души не доаѓаат само кај нас во форма на романтични врски, но кога се случуваат, тоа е најчесто најтрансформативното искуство што можеме да го доживееме. Да се биде виден и сакан безусловно е подарок за разлика од кој било друг. Значи, ако моментално сте во фаза на чекање, на неверување, на страв дека таа личност нкогаш нема да дојде, тука сум за да ве потсетам дека животот не е ништо друго освен бесконечно расплетување на илјада форми на љубов.