Категории

Вашата верзија на среќата не треба да биде иста со онаа на другите – Пронајдете ја и живејте ја сопствената!

Најголемата работа што некогаш ќе ја направиш за себе е едноставно да се слушнеш себеси што всушност сакаш од животот. Фрли ги упатствата, советите, тоа „треба“. Отфрли ги сите мислења, сите начини на кои другите ти кажуваат како да живееш, сакаш и постоиш на овој свет. Нема да биде лесно, никогаш не е, затоа што ова е она што тие не ви го кажуваат – Да ја пронајдете сопствената верзија на среќа, тоа не е удобна, чудесна работа. Може да ве збуни, ќе биде тешко. Тешко е да се биде личност која ги прави работите поинаку, која избира да се оддалечи од животот, од љубовта или од надежта што некогаш ја посакувале. Никогаш не е лесно да се биде личност која се менува. Но, тоа е најголемиот подарок што некогаш ќе си го дадете на себеси. Тоа ќе ве поттикне да откриете како изгледа вашата лична верзија на среќата; и кога растеш по сопствени услови, кога откриваш што ти е навистина важно, што всушност го разгорува твоето срце, што всушност те тера да се сакаш себеси – живееш по сопствени услови. Станувате личноста што отсекогаш сте сакале да бидете, отколку личноста за која секогаш ви било кажано да бидете, и тоа е прекрасно. Бидејќи кога станува збор за тоа – животот е да пронајдете среќа што функционира за вас.

Затоа изберете ја таа среќа. Изберете каква љубов е вистинската, каква љубов ве тера да разберете зошто никогаш не ви успевало со никој друг. Изберете го животот што ве прави толку среќни што постојано се борите за работите што ги сакате, за начинот на кој вашето срце ве моли да верувате во повеќе. Изберете сами, без извинување и без вина – начинот на кој ги избирате другите. Покажете се сами. Дајте си дозвола да се надевате, да се грижите, да верувате во работите што длабоко ги посакувате од животот. Изберете пуштање. Изберете прошка, одберете да ги претворите загубите во лекции. Изберете да продолжите напред, во онаа приказна што ве исполнува, во онаа личност која го држи вашето срце еднакво внимателно како и своето, во онаа среќа што постои затоа што вие избравте да се борите за тоа и никогаш не престанувајте да се борите за тоа. Никогаш не запирајте.

Прегледи:
67
Објавено на:
21.08.2021