Категории

Вашата вредност како личност не зависи од тоа како изгледате – Таа зависи од вашата добрина!

Без разлика дали сте биле продуктивни денес, или се што сте правеле било јадење нездрава храна, дали не сте можете да станете од кревет, вашата вредност е иста, не постои систем на бодови за кој самите судите, вашата вредност не се менува во зависност од тоа дали сте јадевте салата или пица. Вашата вредност останува постојана. Сè што можете да се обидете и направите на крајот од денот е да бидете добра личност, тоа е сè што некој ќе побара од вас.

Бидете добра личност, без оглед дали тоа значи да кажете некому дека изгледа убаво, да отворите врата за некого, да му дадете малку храна на бездомникот на вашата улица или да останете во кревет денес затоа што знаете дека ви треба одмор. Само дадете се од себе и знајте дека без оглед на сè, вие имате вредност како личност и иако другите може да се обидат, никој не може да ви го одземе тоа.

Прегледи:
45
Објавено на:
21.07.2021