Категории

Вашите чувства се премногу важни – И вие имате право да барате да бидат почитувани

Вашите чувства се важни и тоа премногу важни. И вие имате право да барате да бидат почитувани. Затоа, не прифаќај кога ќе ти кажат: не те повредив намерно,  не знаев дека ќе испадне така, не знаев дека ќе се налутиш за тоа. Луѓето не се глупави, знаат каде удираат и знаат каде боли. А сепак тие удираат постојано. Луѓето си играат со нечии чувства како да се играчки. Луѓето си играат со луѓето како да се некакви предмети кои се тука за некои само да ги користат.

 

Вашите чувства се важни. Да се ​​биде безволен, тажен, разочаран, понижен денес не е мала работа. Некој ги премина вашите граници. Тој направи нешто што не требаше да го направи. Колку таа повреда само ти ја одзеде силата и енергијата. Во секој случај, не жали за себе сега. Треба да започнеме од почеток. Најдете лек за раната. Обновете го урнатиот мост. Животот станува подобар кога повторно ќе го слушнете тој познат збор -прости. Со простување, секогаш започнува нова приказна, но никогаш не градете мост кон старата, онаа од која веќе се спасивте!

Прегледи:
269
Објавено на:
12.10.2021