Важна превенција: Прво нешто кое морате го исчистите кога ќе си дојдете дома

Сте ја соблекле облеката и сте ја ставиле на перење, сте ги исчистиле чевлите, и сте ги измиле рацете. Но фали уште нешто..

Во изминатите неколку денови имавме прилика да наидеме на многу совети во врска со правилната дезинфекција поради заштита од корона вирусот.

Меѓутоа постои нешто многу важно на кое сигурно не сте помислиле. Откако ќе си дојдете од продавница, ќе ги измиете рацете и распоредите продуктите – истите оние кои сте ги допирале во супермаркетот, за нив стручњаците советуваат дека е потребно да ги дезинфицираме.

-„Храната која сте ја донеле дома и е спакувана во амбалажа, пребришете ја со 0,1% варикина. Нема причина да бидете параноични, но нема причина и да бидете несовесни.“
Коментари

[fbcomments]