Категории

Вечерва замислете желба: Сѐ што ќе посакате ќе се оствари!

Вечерва замислете желба, време е за чудо!

 

Вечерва на ноќта наспроти Свети Василиј Велики, ја славиме Старата Нова година. Задолжително подгответе богата трпеза, облечете нова облека за да привлечете во домот благосостојба, среќа и здравје.

Многу лош знак е доколку на трпезата вечрва ставите малку храна или некое расипано јадење. Вечерва мора да бидете великодушни и добри за да бидат такви со вас и луѓето во текот на целата година.

Прегледи:
302
Објавено на:
13.01.2022