Вечната загатка – Што всушност сакаат жените?

И кога сме кај еднаквоста, често слушаме што мажите не сакаат. Можеби затоа голем дел од жените се сами. Можеби затоа што слушаат некој друг а не себеси. НО ШТО ВСУШНОСТ САКААТ ЖЕНИТЕ?

Сите тие теории дека мажите се некои чудни суштества кои не се навикнати на емоции, дека имаат страв од врзување, паѓаат во вода кога малку подобро ќе ги запознаеме. Токму сме различни, а толку поврзани. Но едноставно толку сме задлабочени во модерната култура и борбата за еднаквост и независност што често не гледаме ништо друго.

Сите тие теории дека мажите се некои чудни суштества кои не се навикнати на емоции, дека имаат страв од врзување, паѓаат во вода кога малку подобро ќе ги запознаеме. Токму сме различни, а толку поврзани. Но едноставно толку сме задлабочени во модерната култура и борбата за еднаквост и независност што често не гледаме ништо друго.

И кога сме кај еднаквоста, често слушаме што мажите не сакаат. Можеби затоа голем дел од жените се сами. Можеби затоа што слушаат некој друг а не себеси.

НО ШТО ВСУШНОСТ САКААТ ЖЕНИТЕ?

Не сакаат мажи кои лажат. Сите кои лажат, а имаат повеќе од дваесет години, едноставно имаат некој психички проблем.
Не сакаат мажи кои, не ги одржуваат ветувањата. Не сакаат мажи кои озборуваат.
Не сакаат маж кој е оженет или на било кој начин е емоционално недостапен. За некое чудо се смета дека жените кои се без партнер немаат попаметна работа отколку тоа да се занимаваат со туѓите мажи кои, со самото тоа што се туѓи, не се интересни.
Не сакаат мажи кои се кукавици. Нити мажи кои се гледаат себеси во огледало повеќе од нив самите, едноставно не постои жена која сака маж кој има веѓи потенки од нејзините.

Не сакаат мажи кои во нивно присуство го вртат погледот кон други жени. Недолично и некултурно.
Не сакаат мажи кои се лицемери, моралисти, конзервативци, шовинисти.
Не сакаат мажи кои зборуваат дека сите жени се исти, затоа што не се.
И најважно од се – не сакаат маж кој не го интересира што жените не сакаат.

Не сакаат мажи кои лажат. Сите кои лажат, а имаат повеќе од дваесет години, едноставно имаат некој психички проблем.
Не сакаат мажи кои, не ги одржуваат ветувањата. Не сакаат мажи кои озборуваат.
Не сакаат маж кој е оженет или на било кој начин е емоционално недостапен. За некое чудо се смета дека жените кои се без партнер немаат попаметна работа отколку тоа да се занимаваат со туѓите мажи кои, со самото тоа што се туѓи, не се интересни.
Не сакаат мажи кои се кукавици. Нити мажи кои се гледаат себеси во огледало повеќе од нив самите, едноставно не постои жена која сака маж кој има веѓи потенки од нејзините.

Не сакаат мажи кои во нивно присуство го вртат погледот кон други жени. Недолично и некултурно.
Не сакаат мажи кои се лицемери, моралисти, конзервативци, шовинисти.
Не сакаат мажи кои зборуваат дека сите жени се исти, затоа што не се.
И најважно од се – не сакаат маж кој не го интересира што жените не сакаат.
Коментари

[fbcomments]