Видео: Велосипед со големина на чадор

 

Еден италијански студент од инженерскиот факултет развил интересен прототип на велосипед. Извонредно компактниот велосипед има чудна конструкција која без тркалата може да се собере во димензиите на стандарден чадор. 
Покрај тоа самите тркала се направени со специфична  технологија  и исто така заземаат доста помалку простор. Во моментов Италијанецот е во процес на собирање на средства и ако тоа се случи, ќе почне сериско производство. Видете всушност за што станува збор.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=WIVeemZ0_e4[/tube]
Коментари

коментари