Како да си направите сопствена вертикална градина?

Вертикалната градина е полн погодок за оние кои немаат доволно простор за сите свои омилени билки во својата градина, како и да оние кои сакаат максимално да го искористат просторот и притоа да бидат креативни.

Најчест и наједноставен начин на кој може да си креирате сопствена вертикална градина е со помош на добро познатите палети.

За почеток ви е потребна една дрвена палета, хефталка, чекан, почва за садење, омилемите билки и спремни сте!

Во продолжение следува преземено видео кое го објаснува начинот на кој најлесно може да дојдете до посакуваниот резултат.

Супер совет: Офарбајте ја палетата претходно во бела боја или друга светла нијанса. Ефектот е одличен!

 

 

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=qOadilqJeeg[/tube]

 
Коментари

коментари