Категории

Верувајте дека добрите нешта постојат и тие ќе пристигнат на вашиот пат

На крајот на денот, се надевам дека ќе го најдете она што го барате таму. Се надевам дека вашиот живот ќе ве инспирира.

Се надевам дека ќе го најдете она што го барате. Се надевам дека ќе најдете вид на среќа што постои под ваши услови. Се надевам дека ќе дојде време кога ќе сфатите што ве придвижува, по што длабоко копнеете во животот и се надевам дека имате храброст да трчате по тоа. Се надевам дека имате храброст да верувате дека заслужувате сè што посакувате. Имате оган внатре во себе – се надевам дека никогаш нема да дозволите да го изгасне практичноста, удобноста или леснотијата на стоењето во место. Се надевам дека ќе најдете вид на љубов што ве прави помека личност. Вид на љубов што ве тера да сакате да бидете подобар маж или жена, вид на љубов што верува во вас и ве поддржува, што стои покрај вас. Се надевам дека ќе пронајдете некој што брзо станува ваша омилена работа – некој што го прави падот помалку страшен, некој што не можете да не го изберете секој ден одново и одново. Се надевам дека ќе пронајдете некој што ви покажува колку длабоко можете да чувствувате, колку длабоко можете да сакате. Се надевам дека ќе пронајдете нешто реално, затоа што ништо не е поубаво од тоа да сакаш некој што те сака назад. Ништо не е поубаво од тоа да сакате некој што ви гради дом во своето срце. Се надевам дека ќе најдете прифаќање.

Се надевам дека ќе си простите за грешките што сте ги направиле, за минатото што го одржувате живо во вас. Се надевам дека ќе научите да ги испуштате работите што моравте да ги правите за да се излекувате, да растете и да преживеете. Вие давате се од себе. Вие сте човек.  Немојте никогаш да го заборавајте тоа. Но, најмногу од сè, се надевам дека ќе се пронајдете себеси. Се надевам дека ќе го сфатите своето срце, се надевам дека ќе го дознаете вашиот ум. Се надевам дека ќе научите како да бидете љубезни кон себе, како да го прифатите патувањето по кое сте тргнале. Се надевам дека ќе научите како да се гордеете со личноста што станувате, се надевам дека ќе научите како да се гордеете со местото каде што сте – дури и ако не е баш таму каде што сакате да бидете. Се надевам дека ќе научите да се заљубите во процесот, во несреденоста на животот и конфузијата на сето тоа. На крајот на денот, се надевам дека ќе го најдете она што го барате. Се надевам дека вашиот живот ќе ве инспирира.