Категории

Верувајте во тоа дека заслужувате убави нешта и тие навистина ќе ви се случуваат

Вие заслужувате да ги најдете работите што ве прават среќни..

Вие заслужувате да закрепнете од сите негативни нешта и да бидете подобри за себе пред да ги излекувате другите. Вие заслужувате да ги најдете работите што ве прават среќни и да ги извршувате. Заслужувате да ве сакаат на начин што не ве плаши да се отворите или да бидете ранливи или да верувате на некого со сето срце. Заслужувате да пронајдете внатрешен мир затоа што сте поминале доволно и сте воделе најтешки битки и сте влегле во војни со себе и со другите за да научите како да бидете подобри, да научите што навистина заслужувате и конечно да разберете дека понекогаш и најголемиот лекциите доаѓаат од најтешките битки, а понекогаш и најдоброто во вас излегува откако сте ги поминале најлошите.

Заслужувате живот што ве тера да чекате да се разбудите секое утро. Вие заслужувате живот што ве возбудува, а не живот кој ве заморува или ве троши затоа што веќе сте искусиле доволно болка и досадни моменти, сте имале свој удел во осамени ноќи и денови кога се чувствувавте мртви внатре. Вие заслужувате живот што ве прави да се чувствувате живи.
Вие заслужувате таква љубов што не ве тера да се прашувате себеси за вашата вредност. Вид на љубов што ве тера повторно да верувате во себе затоа што лицето мисли дека сте премногу важни за да ве изгуби. Личност која знае како да ве почитува и цени. Заслужувате напор, доследност и љубезност.

Бидејќи за да дојдат добри работи, мора да верувате дека прво ги заслужувате. Научете дека ако навистина сакате да привлечете неверојатни работи, мора од се срце да верувате дека сте достојни за нив. Научите дека да ги направите работите да се случат, прво мора да верувате дека се можни и дека не се надвор од вашиот дофат. Научете дека ако продолжите да одбивате што и да е тоа што ви носи болка наместо да се решите за тоа, на крајот ќе го привлечете она што вашето срце го посакува. Научете дека многу пати луѓето ќе се обидат да ве натераат да заборавите што заслужувате или да ве убедат дека вашите стандарди се превисоки или вашите соништа се преголеми , но се додека знаете што заслужувате и верувате дека вие всушност го заслужувате тоа, ќе бидете безбедни од сите оние кои се обидуваат да ве скршат.