Категории

(ВИДЕО) 4 јога вежби за правилно дишење и подобро функционирање на белите дробови

Многу се едноставни, правете ги секој ден.

Во јогата постои техника на дишење која има големо значење, затоа што спрема јога традицијата, дишењето или ‘prana’ претставува животна сила или примарна енергија на животот.
Тоа е основна енергија на животната сила која го контролира нашиот живот, односно главниот облик на енергија на сите нивоа на битието.

Вежбите за дишење во јогата можат да ја зајакнат нашата животна енергија и нашето здравје. Вежбањето јога може да биде еден од најдобрите начини да ги сочувате вашите бели дробови и тело здрави.

Ви предлагаме четири јога пози кои ќе ви помогнат да го подобрите здравјето и работата на белите дробови.

Прегледи:
1950
Објавено на:
28.03.2020