Категории

(ВИДЕО) Двајца туристи од Америка пристигнале во Скопје и се решиле за броење на спомениците кои се дел од проектот „Скопје 2014“

Двајца туристи од Америка пристигнале во Скопје и решиле да го искористат времето во шетање, но и во броење на спомениците кои се дел од проектот „Скопје 2014“.

„Денеска се наоѓаме во главниот град на Македонија. И ќе се обидеме да го изброиме секој споменик во градот. Ова беше совршено искуство и мислам дека Македонија е најубавата земја што сме ја посетиле на Балканот. Македонија има специјално место во нашите срца“, напишаа дечките на ЈуТјуб.

Туристите до крајот на видеото успеле да избројат 175 статуиа на крајот кажуваат дека Скопје им бил прв на листата за посетување на градови од балканските земји.

Погледнете го видеото во прилог.

Извор: https://shilomagazine.com.au/

Прегледи:
507
Објавено на:
20.09.2020