Категории

Видео коа остава без здив: Кристално јасна снимка од величенствените Хималаи

Величенствените Хималаи се уловени на досега најдобра резолуција, при одлични временски услови со што е добиен кристално видлив видео запис.

 

Експертите за вакви снимки од Teton Gravity Research го објавија ова прво до сега, ултра HD видео од Хималаите кое е симено на преку 6 илјади метри надоморска височина, снимено со системот GSS C520, кој го има најнапредниот механизам за стабилизација на снимката.

Видеото е направено од хилихоптер кој летал од Катманду на околу 1.400 метри па се до 7 илјади метри надморска височина, на дополнителен кислород. Овие се едни од најстабилните, остри и јасни воздушни снимки на овие планини некогаш објавени, кои вклучуваат Монт Еверест, Ама Даблам и Лоце.