Категории

(ВИДЕО) Најнеобичната техника досега – Фарбање јајца со ориз

Ова е најбрзата техника на фарбање на јајца со која ќе добиете необични велигденски јајца

Ако сакате да пробате нов начин на фарбање на велигденски јајца, нашиот предлог е – фарбање со помош на ориз.

Потребно ви е:
-варени јајца
-пластична чаша со капак
-ориз
-прехрамбена боја

Постапка:
Ставете го вареното јајце во пластична чаша и потоа истурете ориз и боја преку него. Поклопете ја чашата и протресете. Ќе добиете јајце исфарбано со точки. Едноставна и брза техника која дава интересни резултати.

За повеќе детали, погледнете го видеото подолу.

 

Прегледи:
108
Објавено на:
16.04.2020