ВИДЕО: Првата епизода Том и Џери, емитувана во 1940 година

Колку многу авантури поминаа во последниве 77 години – Том и Џери се сакаа, мразеа и нè смееја до солзи. Останаа неразделни „непријатели“ кои ни го одбележаа детството.

Првата епизода од овој цртан траела неполни 2 минути, а до 1958-ма година биле направени уште 114 епизоди.

Инаку, целиот цртан траел околу 9 минути кога за првпат бил прикажан во кино.

Ова е снимката, само во боја, од почеток до крај:
Коментари

[fbcomments]