Категории

Видео што треба да им го испратите на своите пријатели: Оваа снимка го растажи светот и не научи на една важна лекција

Како дозволивме да се случи ова – видео што треба да го погледне секој од нас!

Ова се новите морски специјалитети… фина пластична супа, рижото и мелена пластична морска храна од рерната. Сцена која е и комична и тажна …

 

Всушност, многу невкусна сцена, зарем не?

 

Ако продолжиме како до сега, до 2050 година во морињата во светот ќе има повеќе пластика од риби, загрижувачки се податоците на Светскиот економски форум.

 

Крајно време е да ја забраниме пластиката за еднократна употреба насекаде, ако не сакаме нашите деца да не прашаат: „Како можевте да дозволите да се случи тоа?“

 

Споделете го ова видео ако се согласувате:

Прегледи:
387
Објавено на:
15.10.2019