Категории

(ВИДЕО) Животните се неверојатни – Ова куче спаси напуштено маче и го одведе во својот дом

Кучињата се најверните и најхрабри пријатели на човекот кои не престануваат да изненадуваат со своите дела…

Кучињата се најверните и најхрабри пријатели на човекот кои не престануваат да изненадуваат со своите дела. Неверојатно се грижливи, секогаш се тука кога ни се потребни а често го чувствуваат она кое не го споделуваме со никого. Во такви ситуации тие ни се поддршка и рамо за плачење.

Кучињата ги забележуваат нештата кои најчесто не ги гледаме. Прекрасниот златен ретривер од нашата приказна надушкал мало беспомошно маче. Знаел дека без помош тоа не би преживеало. Му била потребна мајка бидејќи тоа самото сеуште цицало.

Неговиот нов пријател, кучето ретривер му го спасило животот и одлучило да го одведе во домот кај своите сопственици кои за среќа го прифатиле со воодушевување. Благодарение на ова прекрасно куче, отфрленото маче доби прилика за нов живот и тоа во семејство и најдобар пријател кој ќе го чува од сите неволји.
Во продолжение погледнете го видеото од нивната прва средба и заедничкиот живот.