Видеото од разладувањето на слончиците Дуња и Даела го обиколи светот!

Скопските горештини не погодина сите, па така разладувањето е неопходно и за жителите во скопската зоолошка градина.

Слончиците Дуња и Даела го привлекоа вниманието на медиумите со нивната радост од освежувањето, а тоа го пренесоа на бугарската национална телевизија. Како што пишуваат на официјалната страна на Скопје ЗОО, видеото поставено на youtube каналот на CBS Miami било споделено и на американските телевизии во Мајами, Денвер, Минесота, Лос Анџелес, Бостон.
Коментари

коментари