Категории

Вие го доживувате животот а не тој вам – Од вас зависи

Вашата цел во животот не е само да се сакате себеси, туку и да сакате да бидете сами. Ако целта ви е само да се сакате себеси, тогаш вашиот фокус е насочен внатре кон вас самите, и завршувате постојано гледајќи се однадвор, исклучени, обидувајќи се да ги повикате „точните“ чувства кон себе или да се преобразите во нешто што можете да го одобрите.

Ако вашата цел е да сакате да бидете сами, тогаш вашиот фокус е насочен кон животот, кон постоењето и кон живеење и донесување одлуки врз основа на она што ви носи задоволство и исполнување. Да се биде предмет, а не објект. Не е важно што мислите за себе. Вие го доживувате животот, животот не ве доживува вам!

Прегледи:
71
Објавено на:
13.08.2021