Категории

Вие ја имате главната улога – Можете да ја промените вашата приказна во секое време

Престанете да чекате на тоа што следува. Поминувајте помалку време на размислување и планирање, а повеќе време за правење и чувствување. Престанете да се сомневате во себе. Престанете да претпоставувате нешта. Само постапувајте. Не размислувајте за сè. Ризикувајте.

Не се споредувајте со другите. Нивниот живот не е ваш живот, и не ни сакате да биде. Бидете верни на себеси и на сопственото искуство. Бидете свесни кој и што влијае на вас. Не се прилагодувајте на идеалите што не се важни за вас. Прифатете дека не можете да направите сè. Жртвувајте се за тоа што можете да го оставите, за да го постигнете она што навистина го сакате.
Не плашете се да промените, да започнете одново – никогаш не е доцна. Имате моќ да се ослободите од она што повеќе не ви одговара, да го срушите и повторно и да го изградите повторно. Вие ја имате главната улога. Можете да ја промените вашата приказна во секое време, тоа е ваша приказна.
Не сакате да се разбудите кога имате осумдесет години и да се каете.  Стравот е неизбежен, но надминете го. Прегрнете го непознатото – не дозволувајте стравот да го задуши вашиот пламен. Повеќето луѓе не знаат што прават, и тоа е во ред. Само не престанувај да растеш. Нека вистинскиот, недостаток, неуреден, возбудлив, непријатен, внатрешен и надворешен, се шири како пожар. Не трошете време на површни нешта, не вреди ниту една секунда од вашето време.

Не грижете се за малите нешта, не дозволувајте ништо да ви застане на патот да создавате спомени што ќе ве загреат и ќе ве исполнуваат одвнатре. Не земајте ништо или никого здраво за готово. Осигурете се дека оние што ги сакате многу, знаат колку ви значат. Не трошете време на работи што не додаваат вредност на вашиот живот. Вие не сте просечни, затоа живејте онака како што се чувствувате. Одвојте време да се забавувате. Бидете благодарни а најмногу спрема себеси, тоа не е себично, туку е од витално значење.

Прегледи:
324
Објавено на:
18.03.2021